Visie
Onze visie en missie is om ons Molukse volk erbij te bepalen, dat Israël nog steeds een plaats heeft in Gods Plan. Hij is trouw aan Zijn Verbond met hen en met ons, en trouw aan Zijn beloften in Zijn Woord.
Als MfI worden wij erbij bepaald, dat God onze Schepper, ons als Moluks volk, een eigen identiteit in Christus heeft gegeven, wat zich onder meer uit in:
- Onze aanbidding aan Hem in muziek
- Onze aanbidding aan Hem in dans, etc.
- Onze creativiteit
- Onze gastvrijheid, koken, bemoedigen
- Onze fijngevoeligheid, etc.
Wat wij als stichting graag willen is, in dit proces van bewustwording van wie wij zijn in Christus, onze visie uitdragen bij ontmoetingen en activiteiten, en cursussen zoals: leggen van contacten met kerken en kringen, spreekbeurten, cursussen over het belang van Israël en de Bijbelse feesten, zangdagen, ontmoetingsdagen, feesten van God (moadiem).
De Bijbel leert ons in Genesis 12 vers 3 om Israël te zegenen. Dat is een Bijbelse opdracht, waar ook wij aan willen gehoorzamen zoals door middel van het steunen van projecten.
Het Joodse volk heeft sinds 1948 weer een eigen plek gekregen in het land dat God hen eertijds gegeven had, en ze zullen volledig tot hun bestemming gaan komen, en wij als Moluks volk ook om uiteindelijk deel te mogen uitmaken van de schare die niemand tellen kan voor de troon en voor het Lam (Openbaring 7).
Doelstelling
Het Molukse volk in Nederland bekend te maken met de unieke positie van Israël die in haar falen en slagen tot voorbeeld dient voor de wereld. Het volk van oudsher uitverkoren door de Here God, Die niet laat varen het werk wat Zijn hand begon. Ons doel is om op te komen voor dit reeds eeuwen verguisde volk. Wij willen dit doel bereiken door voorlichting te geven over Israël en het Joodse volk, en door het oproepen tot (im)materiële ondersteuning van projecten in Israël.
Hoofdlijnen van het actuele beleidsplan
De stichting wil een podium zijn waar in verschillende uitingsvormen aandacht wordt gegeven aan het Joodse volk c.q. Israël.
Bestuurssamenstelling
Statutair bestuur:
- Veenemans-Lawalata, Ina Grada – voorzitter
- Talapessy, Saleman Patih – secretaris
- Ester Susan Wals – penningmeester
De stichting kent geen beloningsbeleid; de door leden verrichte activiteiten geschiedt op vrijwillige basis.
De uitgeoefende activiteiten in de bestaansperiode bestonden uit het nader concretiseren van de geformaliseerde organisatie. Daarnaast bood de stichting een podium voor sprekers uit binnen- en buitenland (m.n. uit Israël) die lezingen gaven over Israël i.c. het Joodse volk.
Jaarverslagen
Klik op één van onderstaande links voor de pagina met het jaarverslag.