Help Israël in nood

Help Israël in nood

Sinds 7 oktober 2023 is Israël in oorlog met Hamas. Honderden gezinnen leven in onzekerheid niet wetende of hun gevangen genomen geliefden nog in leven zijn. Partners, (klein) kinderen, (groot) ouders, ooms, tantes, neven, nichten , etc. Heel Israël houdt haar adem in. Ook in het noorden van Israël en in Judea en Samaria leven mensen in constante spanning en onzekerheid van een toenemende dreiging van een verdere escalatie. Hetzij oorlog of allerlei andere terroristische aanslagen.

 Als Maluku for Israël voelen we ons nauw betrokken bij de slachtoffers. Daarom zijn we een noodfonds voor Israël gestart.

Help mee en steun de vele slachtoffers in Israël.

Maluku for Israël heeft de intentie om getroffen slachtoffers financieel te ondersteunen.

U kunt uw bijdrage overmaken op NL84 INGB 0005 4122 72 t.n.v. Stichting Maluku for Israel o.v.v. ‘Help Israël in nood’.

 Elk bedrag is welkom.

Online cursus: ‘Pesach, het feest van de verlossing’

Wij willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan de online cursus ‘Pesach, het feest van de verlossing’. De cursus zal op twee avonden worden gehouden ter voorbereiding op de Pesachviering op 8 april 2023 in het Moluks Kerkelijk Centrum in Houten. 

Lezing door Jack van der Tang met als thema: Alyah

Jack van der Tang, oprichter van St. Pillar of Fire en voorganger van de gemeente Shamar in Den Haag, komt spreken over Alyah: de terugkeer van Joden uit de hele wereld. Verder zal hij informatie geven over St. Ezra Nederland, die als doel heeft Joodse mensen te helpen emigreren naar hun thuisland Israël.

Shmuel-Katz

Lezing: ‘Ruth en 2000 jaar diaspora’

Op 20 oktober komt Rabbijn Shmuel Katz spreken over het thema: Ruth en 2000 jaar Diaspora. ‘Ruth was een niet joodse vrouw die deel werd van het joodse volk.’

Uitnodiging webinar: ‘De sabbatsrust van de Heer’

Wij willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan de webinar ‘De sabbatsrust van de Heer’. Het webinar zal gedurende zes avonden gehouden worden.

Webinar: Chanoeka – door Karen en Yair Strijker rechtstreeks uit Israël

Het Chanukahfeest herinnert ons o.a. aan de bevrijding van Jeruzalem in de 2e eeuw voor Christus.

Webinar | ‘Waarom de Sabbatsrust’

Het onderhouden van de sabbatsrust is een veel besproken thema binnen de gemeente van Jezus Christus. Tijdens deze webinar zal Patrick Waelauruw trachten om, vanuit Bijbels perspectief, antwoord te geven op deze vragen.

De Terugkeer – 10 dagen van bidden en vasten | 18-28 september 2020

Wij willen u wijzen op de mogelijkheid om deel te nemen aan de wereldwijde actie ‘De Terugkeer – 10 dagen van bidden en vasten van 18 – 28 september’: een tijd van verootmoediging en bekering (meer informatie zie website).

Pesachviering | 8 april 2020

Wij gaan weer Pesach vieren en nodigen u hierbij van harte uit om mee te doen. Ieder jaar is het weer verrassend en bijzonder om te zien hoe God werkt door deze viering heen en mensen aanraakt.

Maluku for Israel

Nieuwe Israëlreis online!

Maluku for Israel heeft i.s.m. Idoed Reizen een mooi programma voor u samengesteld voor 2020. Heeft u altijd al het verlangen gehad om naar het Land van de Bijbel te gaan – of wilt u weer gaan – dan nodigen we u van harte uit.